Karika-Sisak osnovana je 1995. godine kao obiteljski obrt, te je u početku bila bazirana na zlatotisak, sitotisak
i izradu svjetlećih reklama.
Sa godinama smo ju opremili sa vrhunskim tiskarskim i doradnim strojevima kako bi zadovoljili sve vaše potrebe u segmentu promocije, oglašavanja i tiska.
Tehnike tiska kojima se koristimo su: sublimacijski tisak, tampon tisak, sitotisak, eco solvent, latex tisak, digitalni zlatotisak, folio tisak te UV tisak sa kojim smo vam u mogučnosti napraviti reljefni i lak tisak.
Sa svim nabrojanim tehnikama tiska pokrivamo širok spektar predmeta i materijala kako bi otisnuli Vaš željeni vizual na staklo, keramiku, PVC, drvo, metal, kamen, tekstil, kožu, foliju, pluto, papir...

Od strojeva istaknuli bi:
– HP latex 310 za digitalni XXL isprint  iz role na papir za postere
i plakate, PVC foliju,  tapete, PVC filmove za roll-up postolja, canvas platna za slike itd.
Posebnost tog printera je korištenje 100% ekološki prihvatljivih boja bez mirisa što omogućuje
njihovu  primjenu u zatvorenim prostorima (škole, vrtići, bolnice, uredi).

– Summa cutter D120, optički kater za konturno izrezivanje folija (print&cut)

– MIMAKI UJF3042 mkII, UV printer za direktan isprint na staklo, kožu, metal, plastiku, drvo sa mogućnošću reljefnog i lak tiska. Debljina materijala do 15cm i rezolucija 1200dpi. UV tisak je najmodernija (pod)vrsta inkjet tiska koja se počela primjenjivati u digitalnom tisku. Sušenje se obavlja putem posebnih UV lampi čija valna duljina emitiranog UV svjetla odgovara fotokemijskim receptorima koji se nalaze u tinti, koja se fiksira na površini materijala pa je otisak izražajniji nego kod nekih drugih tehnika i omogučuje širi raspon materijala za tisak.

– UNIFOIL printer za digitalni zlatotisak rokovnika, diploma, plaketa…

– Ricoh HQ 9000 digitalni umnoživač za letke, podmetače, kopirne NCR blokove (otpremnice, računi, narudžbenice…)

– Konica Minoltu bizhup PRO C6501 i Xerox C60 digitalni laserski printeri za tisak letaka, plakata, brošura, vizitki, naljepnica…